Veelgestelde vragen
Algemeen
Wat doet McVitie’s om de veiligheid van haar producten te garanderen?
Net zoals alle voedselproducenten hanteert McVitie’s het HACCP-systeem. Iedere voedselproducent is verplicht het zogenaamde HACCP-systeem te hanteren (dit is een systeem dat er op gericht is veilig producten te maken en alle hygiënische eisen te waarborgen). Daarnaast is McVitie’s ook ISO-gecertificeerd, dat wil zeggen dat alle procedures en processen nauwkeurig in kaart gebracht en vastgelegd zijn. Vanzelfsprekend voldoet McVitie’s ook aan regels en standaarden, voortkomend vanuit de Europese wetgeving.
Heeft u een klacht over de kwaliteit van een product? Wij ontvangen graag het productmonster en de verpakking onder vermelding van uw klacht en adresgegevens om dit te onderzoeken.
Hoe gaat McVitie’s om met allergieën van consumenten m.b.t. bepaalde ingrediënten?
Daarnaast zijn er consumenten die intolerant zijn m.b.t. sommige levensmiddelen of ingrediënten. Deze reacties mogen dan niet levensbedreigend zijn, maar zijn zeker ongewenst en moeten voorkomen worden. Het beleid van McVitie’s is er op gericht om consumenten die overgevoelig zijn voor deze allergenen in staat te stellen de juiste keuze te maken.
McVitie’s:
- Behandelt pinda’s, noten (behalve kokosnoten*), sesamzaad en afgeleide producten als mogelijke levensbedreigende Hoge Risico Allergenen (HRA’s)
- Behandelt als Overige Grondstoffen van Aandacht (OGA’s): vis en schaaldieren, melk en melkproducten (incl. lactose), ei en eierproducten, sojabonen en sojaproducten, granen die gluten bevatten en daarvan afgeleide producten, sulfiet bij concentraties van meer dan 10mg/kg, verwerkte pindaolie, lupine en mosterd.
* kokosnoten zijn geen echte noten
Om Consumenten, Huisartsen, Ziekenhuizen en Diëtisten te ondersteunen in hun afweging, tracht McVitie’s zo recent en compleet mogelijke informatie te verschaffen op het gebied van allergenen in de producten binnen ons assortiment.
Hoe gaat McVitie’s om met sponsor/donatieverzoeken?
Wij krijgen dagelijks velen verzoeken met betrekking tot sponsoring en promotie en kunnen daarom maar aan een selectief aantal verzoeken voldoen. Ons team zet zich jaarlijks in voor sponsorevenementen en donaties. Tevens wordt verspilling tegen gegaan, er blijft geen voorraad ‘over’ in onze fabriek en wij nemen geen deel aan individuele initiatieven.
Producten en Ingrediënten
Hoe lang is een McVitie’s product houdbaar?
Bijvoorbeeld:
08-20, wat betekent dat het product houdbaar is tot augustus 2020. De term ‘tenminste houdbaar tot’ wil zeggen dat tot die datum het product de eigenschappen heeft zoals de fabrikant die op het moment van maken bedoeld heeft. Wanneer de houdbaarheidsdatum is verstreken zal de kwaliteit van het product langzaam achteruit gaan. De snelheid waarmee dit gebeurt is mede afhankelijk van de omstandigheden waaronder het product bewaard wordt. Onze producten zijn het best te bewaren in een afgesloten blik of trommel bij een gemiddelde kamertemperatuur. Vaak staat onder de houdbaarheidsdatum ook nog een productiecode aangegeven. Deze wordt gebruikt om, in geval het nodig is, precies te kunnen traceren wanneer een product gemaakt is. De productiecode is essentieel voor het eventuele onderzoek naar uw klacht.
Hoe kan het dat mijn chocolade soms wit uitgeslagen is?
Waar kan ik informatie vinden over allergieën en diëten?
Kijk op de productenpagina
Kan ik de producten bij McVitie’s bestellen?
Verpakking
Op het etiket van verpakkingen wordt dikwijls een E-nummer vermeld. Wat betekent dit nummer?
Hoe lang is een McVitie’s product houdbaar?
Wanneer de houdbaarheidsdatum is verstreken zal de kwaliteit van het product langzaam achteruit gaan. De snelheid waarmee dit gebeurt is mede afhankelijk van de omstandigheden waaronder het product bewaard wordt. Onze producten zijn het best te bewaren in een afgesloten blik of trommel bij een gemiddelde kamertemperatuur. Vaak staat onder de houdbaarheidsdatum ook nog een productiecode aangegeven. Deze wordt gebruikt om, in geval het nodig is, precies te kunnen traceren wanneer een product gemaakt is.